sobota 29. července 2017

Zero Waste

Docela mě u kamarádky Věrky na blogu zaujala myšlenka Zero Waste, nakoukněte sem a sem. Díky za inspiraci! Nejsem sice moc ekolog, ale občas se zamyslím, jestli lze něco dělat jinak. Už jsem měla v hlavě po nějakou dobu, že si ušiju kosmetické tampony na odličování. Hlavně proto, že na ně v obchodě vždycky zapomenu... Věrka mě předběhla, má je úžasné -  háčkované. Já se vrhla na šití.


A tak vznikla celá tato sada (jak jinak u mě). Na odličovací tampony jsem rozstříhala kromě mé nejoblíbenější látky i starý tenčí bílý ručník, který jsem měla v plánu spíše už vyhodit. Ale je pořád hebký a savý, tak se pro tyto účely moc hodil. 



Mám radši větší tampónky, tak jsem je velikostně přizpůsobila do košíčku z Ikea. Nezapomněla jsem ho i ozdobit proužkem s knoflíkem.


A protože se chystáme ještě na nějaké letní cesty a košíček s sebou určitě nepovezu, ušila jsem si ještě malý cestovní pytlíček. Šoupnu je i s ním do kosmetické taštičky.


A abych tampónky pohodlně vyprala, mám k tomuto účelu ještě jeden pytlíček, do kterého budu dávat použité kousky a přihodím je i s ním do prádla.


Udělala jsem si dnes opravdu radost. Celá sada se mi moc líbí a ladí mi do koupelny. Těším se, až ji budu používat. Snad se barvičky z látky moc neoperou.


3 komentáře:

  1. díky za tip na dárky

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná sada, jak jinak :). Někdo pere tamponky ručně hned po použití, já taky skladuju do pytlíku a peru s ručníky na 60. Ale teda tak krásný sáček nemám :).

    OdpovědětVymazat