čtvrtek 3. srpna 2017

Jak zabalit hry na cesty

Společenské hry nás s dětmi vždycky moc bavily. Pomalu se z nás s jistou nadsázkou stali "gembleři", obzvláště hazardních her (karty, kostky, dostihy a sázky). Zatím jsme sice o peníze nehráli, ale tipuji, že je to otázkou času :-). Je také pravda, že ke hrám  na mobilu a počítači nemají naše děti běžně přístup, ale asi by je to lákalo. Zatím si musí vystačit s námi, rodiči. 
Hry milujeme a rádi je vozíme s sebou na cesty. Nejvíce doma hrajeme v zimě, kdy se brzy stmívá, v létě většinou jen, když počasí zlobí nebo s naší partičkou kamarádů. Doma je skladujeme v originál krabicích, které si děti kupodivu neničí. Brát ale na cesty krabice je hodně nepraktické, zvlášť do našeho malého auta, kde je každý centimetr dobrý. Proto jsem vytvořila pár futrálků - obalů, abychom si je nezničili.

Nejradši děti hrají karty. Už předloni na dovolené jsme se naučili hrát "prší", takže karty bereme rádi všude s sebou. Nechápu, kde berou děti tolik pikových králů a sedmiček...někdy musím předem vyhodit ze hry i žolíky, protože prostě nemám šanci. Dobré karty mi nejdou... A aby se nám karty hned nezničily, ušila jsem tohle pouzdro.



Do naší sbírky her před krátkou dobou přibylo i Uno. Děti ho hrají rády, já se ho pořád ještě učím, trochu se ztrácím v pravidlech. Letos se ho ale určitě naučím!



Moc rádi hraji hru Děti z Carcassonne. Na cesty jsme obvykle nebrali, ale na delší dovolenou bych je vzala ráda. Krabice je opět velká a neskladná, ale ušila jsem obal na kartičky i pytlíček na figurky. Dokonce se mi podařilo ušít tak, aby se pak do krabice všechno zase vešlo i s obalem.





Nově nám do sbírky her přibyla i hra v kostky. Nerada bych, abychom je poztráceli, takže mají svůj obal také.


Už pár let máme doma pro děti Kouzelné čtení, a bylo jen otázkou času, kdy pořídíme Hru do auta. Byla jsem na ni opravdu hodně zvědavá a líbí se mi. Naše Magdalenka ji dostala k červencovému svátku. Obal sice v krabici má, ale oranžový z jakési netkané textilie. Moc mě neoslovil :-). Tak i Hra do auta má svůj nový obal. Už se těším, až si ji na dlouhé cestě zahrajeme.


Mám ráda věci na jednom místě (k tomu určeném). Proto jsem ještě ušila i taštičku, kam můžeme všechny cestovní balení her naskládat. 



Do kapsy na vnitřní straně tašky dáváme bloček na zapisování výsledků her a některé návody, třeba na Uno :-) a samozřejmě propisku, ať je čím výsledky zapisovat..


Jste doma taky takoví hráči jako my? Jak balíte karty, pexesa a jiné hry vy? Dejte mi do komentářů třeba odkaz! Pěkné léto plné her a hraní přeji všem.

P.S. Ještě to nejsou zdaleka všechny hry, které by u nás potřebovaly cestovní obal...

2 komentáře:

  1. To je nádhera. Ty barvy, ty látky! Opět všechno super sladěné a super vymazlené do detailu. Carcassone jsem taky hodně hrávali, když byli kluci malí, ale u 4. rozšíření jsem přestala pravidla chápat. Jo, a jediné, v čem jsem svoje děti porážela bylo pexeso, ale jen do věku 4-5 let, pak už jsem byla v loji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Věrko, my máme Carcassone jen pro děti, budeme asi muset upgradovat :-). A já už ani v pexesu nestačím :-)! Díky.

      Vymazat